Corrie Honkoop

Corrie Honkoop

Honkoop, Corrie
283
Mijn hobby's zijn lezen, borduren en gedichten schrijven
In januari jl. is mijn gedichtenbundel Spijsoffer uitgegeven.

Mijn eerste gedichten heb ik geschreven als tiener. Ze gingen vooral over rozengeur, maneschijn en liefdesverdriet. Ze rammelden aan alle kanten, maar ik vond het leuk om te doen en kon op deze manier ook wat emoties van me afschrijven. In de afgelopen jaren heb ik nog een enkele keer wat geschreven maar pas in 2018 is het serieus geworden. De aanleiding hiervoor is te lezen op de achterkant van mijn gedichtbundel.

Op zeker moment had ik meer dan 30 gedichten en vroeg ik me af wat ik er mee zou doen. Want, om een manuscript op te sturen naar een uitgever vond ik best spannend! Zouden ze daar wel goed genoeg voor zijn? In gedichten laat je iets (of veel) van jezelf zien aan anderen, en wilde ik dat? Zo waren er veel twijfels, maar aan de andere kant leek het me ook wel heel mooi om te doen, dus vorig jaar heb ik toch maar de stap gezet.

Het is heel mooi om dit proces een keer mee te maken en het maakte me dankbaar en klein, toen ik mijn eigen bundel voor het eerst in mijn handen had. De reacties zijn mooi en ik ben er heel blij mee.

De bundel is te koop bij Uitgeverij Boekscout, bij Bol.com, Refoboek en uiteraard ook bij de boekhandel in eigen woonplaats. Mocht iemand interesse hebben om de bundel te kopen, denk dan vooral als eerste aan de plaatselijke boekhandel, deze kunnen wel wat steun gebruiken.