Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
In Hattem wordt onderweg naar Pasen opnieuw een Stiltewandeling gehouden. Dit keer niet op de avond, zoals in voorgaande jaren, maar op de middag. "Dit betekent dat we geen zaklantaarns hoeven mee te nemen en dat we onderweg ook van ons af kunnen kijken", deelt initiatiefnemer Hans Lambrechts mee.

De Stiltewandeling start op zaterdag 8 april om 14.00 uur in de prachtige Kapel van pastoraal centrum De Hezenberg in Hattem met onder meer een poëtisch-muzikale bijdrage van Hans Lambrechts en musicus Harm Jansen. Harm Jansen zal tevens, zittend achter het kleine orgel in de Kapel, een muzikaal intermezzo verzorgen dat past in de sfeer van de wandeling die aansluitend wordt gemaakt.

Uiterwaarden
Van ca 14.30 tot 16.15 uur wordt een wandeling gemaakt door het prachtige uiterwaardengebied langs de IJssel met onderweg enkele stops waarop gedichten of inspirerende teksten worden voorgedragen. De inspirerende teksten worden ingebracht door ds. Wim Hortensius.
"De Stiltewandeling is een mooie gelegenheid om de drukte van alledag even te parkeren en na te denken over jezelf, mensen van wie je houdt, zingevingsvragen en/of de plek van God in jouw leven", licht Hans Lambrechts - onder andere publicist op Gedichtensite - toe.

Parkeren
Deelnemers uit Hattem of directe omgeving wordt gevraagd zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Wie verder weg woont kan zijn auto op de grote parkeerplaats van pastoraal centrum De Hezenberg parkeren. De wandeling start en eindigt nabij deze parkeerplaats.
Wie slecht ter been is kan ook alleen het openingsprogramma in de Kapel bijwonen. Wie niet mee kan lopen maar op de fiets komt kan desgewenst naar de tussenstoppunten (die vooraf bekend worden gemaakt) fietsen.

Gratis
Opgave vooraf (is niet per se nodig maar wordt wel op prijs gesteld!) is mogelijk via de mailadressen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dichters die actief zijn op Gedichtensite.nl zijn uiteraard ook van harte welkom! Het adres van De Hezenberg is Hezenberg 6 in Hattem. Meelopen is gratis.