Dichter Hans Lambrechts en beeldend kunstenaar Tom Waterreus exposeren tot en met zaterdag 13 mei 2017 in de Grote Kerk in Epe. Hoewel de beelden geen illustraties zijn bij de woorden en de woorden geen bijschriften bij de beelden vertonen de kunstwerken van beide exposanten heel wat raakvlakken.

Hans Lambrechts (1963) is een meerzijdig dichter die niet alleen solo maar ook regelmatig samen met beeldend kunstenaars en musici optreedt. In Epe doet hij dat met ingelijste gedichten en enkele op canvas uitgeprinte foto's die qua sfeer goed aansluiten bij de tentoongestelde gedichten.
Belangrijke inspiratiebronnen en thema's voor zijn gedichten zijn: de natuur, ontmoetingen en conflicten tussen mensen, actualiteiten en zingevingsvragen. Het boek ‘Het jaar van Vivaldi’ van de vorig jaar overleden Eper theoloog en predikant Henk Vreekamp wordt geopend met enkele regels uit Lambrechts’ gedicht Jaargetijden. Eerder verscheen van zijn en Tom Waterreus’ hand de bundel ‘Woorden in beeld’.

Tom Waterreus (1943) is een religieus mens en een kunstenaar met een missie. Al meer dan veertig jaar verbindt hij, deels tegen de stroom in, kunst met religie.
Waterreus werkt graag met oude en eerder gebruikte voorwerpen of in de natuur gevonden stenen en stukken hout. “Ik zie het als mijn opdracht om beelden te maken waarin het christendom kan wonen”, zo vat hij zijn missie en werkwijze samen.
Zijn vakmanschap en creativiteit leverden een imposante reeks beelden en exposities op, waaronder het Madonna-beeld in de nis boven de ingang van de Peperbus en een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle in 2012.

De vaste openingstijden zijn: di t/m vr van 13.30-16.00 uur. De expositie is tevens geopend op Tweede Paasdag en zaterdag 13 mei (ook 's middags). De toegang is vrij. Op Koningsdag is de kerk niet geopend.
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn