Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

di 8 sep 2020

Arma Fokkema uit Lansingerland heeft een nieuw kinderboek geschreven: 'Je leven op z'n kop'. Zij publiceerde eerder al verschillende boeken voor volwassenen. 'Je leven op z'n kop' is Arma's eerste kinderboek. Hoe is het als een van je klasgenoten door een ongeluk plotseling in een rolstoel komt? Hoe ga je daarmee om? En hoe is het om in een rolstoel te moeten zitten? 'Je leven op z'n kop' vertelt hier over.

Arma schrijft al twintig jaar, gedreven door haar passie om mensen ervan te overtuigen dat het leven hoe dan ook waardevol is. In dit boek wil ze dat aan kinderen vertellen. Door een noodlottig ongeval op haar twaalfde liep Arma niet aangeboren hersenletsel op en is ze in een rolstoel terecht komen.
Bestellen
Het is gedrukt in een prettig royaal lettertype en telt 243 bladzijden. Er zit een verloop in de korte verhaaltjes, maar ze kunnen ook goed afzonderlijk (voor)gelezen worden. Het boek kost € 16,95 en is te bestellen via dewebwinkel van Uitgeverij Boekenbent 

Korte samenvatting van het boek
Evelien en Joyce zitten in groep acht als Evelien wordt aangereden door een brommer. Doordat haar been lelijk gebroken is, moet ze een hele poos in een rolstoel zitten. De klas vraagt zich af hoe ze Evelien het beste kunnen helpen. Joyce komt op het idee om advies te vragen aan juf Arma, die in haar rolstoel tekenles gegeven heeft op school. Met de adviezen van juf Arma en de hulp van alle lieve mensen om haar heen komt Evelien er goed doorheen. Als ze uit de rolstoel mag, heeft ze geleerd: Het leven is méér dan kunnen lopen.

2020 | ISBN 9789463283793 | Paperback | 242 pagina's | 14,5 x 21 cm