Dichter: Bijzet-Pullen, Truus Er staat copyright op dit gedicht. U mag dit gedicht alleen verspreiden als u de auteursnaam vermeldt. U mag naast de auteursnaam ook de bron vermelden: www.gedichtensite.nl
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  
 
Heer
ik ga door
diepe
dalen
en ik loop
maar rond   
en rond te
dwalen
omdat U
geen
antwoord
geeft
Wat
helpt het
als men voor
U leeft
Het is zo
donker om me
heen
Heer, mijn God
ik ben zó
alleen!

Reacties  

#3 Adri Kortekaas 10-05-2012 10:31
Dag Truus,

Jouw 'schreeuw naar God' is een roep om zijn nabijheid, om een uitweg uit alle eenzaamheid. Je verwoordt dit heel mooi in de taal van de psalmen. En dat je Hem ondanks alle verlatenheid toch blijft aanspreken, maakt duidelijk, dat je Hem toch ergens veronderstelt en dat je innerlijk weet dat Hij je zal horen. Anders zou je Hem niet aanspreken... Dat Hij dan ook zijn vrede mag schenken!
#2 jose consemulder 09-05-2012 16:40
het kan aardedonker worden in een mensenleven en dan lijkt het ook dat God niet antwoordt. toch is Hij er wel en houdt je vast door alles heen. het wordt ook weer licht Truus, vertrouw op Hem die jou liefheeft.
hartelijke groet
#1 Ina van der Welle 09-05-2012 15:01
Hallo Truus,
Soms lijkt het of de hemel gesloten is, dat ervoer Job ook.
Gelukkig hebben wij een Vader die nooit afwezig is, wij mogen dan ook Hem daar op aanspreken, zo is dit gedicht voor allen die in nood verkeren een schreeuw die God zeker hoort en op zijn tijd beantwoordt.
Groetjes Ina