Dichter: Casier, Greta Er staat copyright op dit gedicht. U mag dit gedicht alleen verspreiden als u de auteursnaam vermeldt. U mag naast de auteursnaam ook de bron vermelden: www.gedichtensite.nl
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
ster aan de hemel
wees daar het licht en teken
ons kind blijft leven
 

Reacties  

#3 Greta Casier 09-10-2012 09:50
Dag Ina,

Met ster aan de hemel, bedoel ik dat de ziel van het kind in de hemel is aangekomen, dus onder Gods hoede leeft en zo zijn licht blijft uitstralen naar de aarde. Dus met die ster bedoel ik niet God, wel de ziel van het kind, dan denk ik : dat ik dat niet met een hoofdletter moet schrijven. We zijn toch allemaal bestemd om in de hemel te komen Ina. En jezus spreekt toch ook veel over Zijn vader in de hemel en wat mij opvalt dat hij dan altijd naar boven wijst. Ik hoop dat je me begrijpt nu.

Groetjes,

Greta
#2 Ina van der Welle 08-10-2012 21:41
Dag Greta,
Ik heb je haiku verschillende malen gelezen en geprobeerd te ontleden.
Het is een haiku, het aantal lettergrepen klopt wel en het gaat over natuurgegevens en gevoelens, dat is prima maar ik mis het christelijk aspect. Ik dacht eerst sommige mensen denken dat overleden kinderen sterretjes worden maar dat is niet bijbels en kan dus niet. Toen dacht ik ster bedoel je daar Christus mee maar dan zou het met een hoofdletter staan. Misschien kun jij het vertellen?
Groetjes Ina
#1 Tonia van Venetien 08-10-2012 15:41
Prachtig. Groetjes.