Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Auteurs kunnen de reacties onder hun gedichten zelf aanpassen of verwijderen.

Mocht u een reactie niet passend vinden dan kunt u inloggen op de site en onder uw eigen gedichten de reactie openen met het potloodje  en het ongewenste stuk tekst eruit halen. Ook kunt u met behulp van het rode kruisje een ongewenste reactie weghalen. Het is voor de redactie niet mogelijk om bij elke reactie in te schatten of een auteur zich hier goed bij voelt.

wanneer u op een gedicht geen reacties wenst te krijgen, kunt u bij het inleveren of het bewerken van het betreffende gedicht, onderaan het tekstveld op de knop “Jcomments off” drukken. 

Omdat we het belangrijk vinden dat auteurs zich prettig voelen op de site willen wij hen erop wijzen dat deze optie er is en gebruikt kan worden.

—————

REGELS:


Reacties mogen door iedereen gegeven worden.

Om van elkaar te leren en elkaar aan te sporen tot het schrijven van inhoudelijk en taalkundig goede gedichten mag er op de gedichten gereageerd worden met inachtneming van de volgende regels:

1 Een reactie mag niet beledigend zijn

2 Een reactie dient opbouwend te zijn

3 Theologische discussies zijn niet toegestaan, dit is niet relevant voor de stijl en opbouw van een gedicht.
Aangezien dit een religieuze gedichtensite is, mogen er wel vragen over de inhoud van het gedicht gesteld worden met betrekking tot het geloof, maar zonder dat dit een discussie over het geloof opwerpt of dat men zijn eigen mening als enige waarheid naar voren brengt. Iedereen is immers vrij om te geloven op zijn eigen manier, dat heeft men van elkaar te respecteren. Indien men in zijn/haar reacties elkaar niet in het geloof respecteert, wordt de reactie verwijderd.

4. Het is toegestaan om bij een autobiografisch gedicht over verdriet, verlies, rouw etc. bemoedigende woorden aan de auteur te schrijven. U moet zich wel realiseren dat dit soort reacties over de hele wereld gelezen kunnen worden. Realiseer u dat een gedicht dat over verdriet, verlies, rouw gaat, niet altijd autobiografisch is en als u een dichter bemoedigende woorden wilt schrijven, u wel zeker moet weten dat het gedicht ook over de dichter gaat.

5. Wilt u er op letten dat uw reactie gaat over de manier waarop het gedicht geschreven is of om de auteur iets te vragen over het gedicht, een bemoediging te geven, een compliment, maar absoluut niet om uw eigen bijbelse motivatie en/of overweging bij een gedicht te geven, dit is niet toegestaan omdat dit discussies uitlokt. Reactiegevers hoeven geen bijbelteksten aan te halen bij andermans gedicht en vervolgens uitleg te geven. Als een bijbeltekst nodig is, schrijft de dichter dit zelf wel onder zijn of haar gedicht.

6. Een in te dienen reactie dient u te controleren op schrijffouten. Het maken van schrijffouten geeft een slordige indruk op de site.

7. In een reactie kunnen 200 tekens getypt worden.

8. Per gedicht kunnen er niet meer dan 6 reacties gegeven worden.

9. Waarom al deze regels voor reageren:
Dit heeft te maken met het feit dat veel sites met gedichten ter ziele gegaan zijn doordat men geen of weinig regels had. Het reageren gaat om de gedichten en daar mag men binnen onze regels alleen kort en bondig op reageren.

10. Verwijzen naar andermans gedichten is niet toegestaan, de reactie hoort alleen over het betreffende gedicht te gaan. Een vergelijking of opmerking over een ander gedicht is niet van belang voor het gedicht waar men bij reageert.

Reacties die niet voldoen aan bovengenoemde regels worden verwijderd.

Plaats s.v.p. in reacties op een gedicht geen opmerking over een taalfout, dit kunt u ook aan de dichter zelf of aan de correctrice doorgeven.

Wilt u geen reactie op een ingezonden gedicht, dan kunt u bij het inleveren van uw gedicht op de knop JComments Off onderaan het formulier klikken.

Ook kunt u reacties die u niet wilt, na het inloggen verwijderen. 

 


REACTIES TOT EN MET 2010 WORDEN VERWIJDERD1

De reacties bij gedichten blijven niet langer allemaal op de site staan. De reden is de privacy van auteurs. 
De reacties staan al meer dan 20 jaar op de site, sommige auteurs zijn overleden, 
andere auteurs of hun familieleden willen niet zo lang geconfronteerd blijven met oude reacties en opmerkingen. 
Daarom heeft de redactie het volgende besloten: De reacties t/m het jaar 2010 èn de anonieme reacties worden verwijderd. 
Reacties die u zelf wilt bewaren, zult u dan ook zelf moeten opschrijven of via een printscreen moeten bewaren. 
Ten overvloede: na het inloggen heeft u ook zelf de mogelijkheid om uw reacties te verwijderen.