Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 24848
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Hierbij willen wij aan alle lezers en auteurs het volgende onder de aandacht brengen betreft de bedoeling van en de werkwijze voor de reacties. Reacties mogen door iedereen gegeven worden, zowel door dichters als lezers van de gedichten. Een auteur hoort niet op de eigen gedichten te reageren, maar mag wel op een opmerking of vraag van een ander bij zijn of haar gedicht reageren.

Om van elkaar te leren en elkaar aan te sporen tot het schrijven van inhoudelijk en taalkundig goede gedichten mag er op de gedichten gereageerd worden met in achtneming van de volgende regels.

1 Een reactie mag niet beledigend zijn
2 Een reactie dient opbouwend te zijn
3 Theologische discussies zijn niet toegestaan, dit is niet relevant voor de stijl en opbouw van een gedicht. Aangezien dit een religieuze gedichtensite is, mogen er wel vragen over de inhoud van het gedicht gesteld worden met betrekking tot het geloof, maar zonder dat dit een discussie over het geloof opwerpt of dat men zijn eigen mening als enige waarheid naar voren brengt. Iedereen is immers vrij om te geloven op zijn eigen manier, dat heeft men van elkaar te respecteren. Indien men in zijn/haar reacties elkaar niet in het geloof respecteert, wordt de reactie verwijderd.
4 Het is toegestaan om bij een autobiografisch gedicht over verdriet, verlies, rouw etc. bemoedigende woorden aan de auteur te schrijven. U moet zich wel realiseren dat dit soort reacties over de hele wereld gelezen kunnen worden. Realiseer u dat een gedicht dat over verdriet, verlies, rouw gaat, niet altijd autobiografisch is en als u een dichter bemoedigende woorden wilt schrijven, u wel zeker moet weten dat het gedicht ook over de dichter gaat. zie punt 7.
5 De relatie tussen een gedicht en een dichter is niet vanzelfsprekend. Dit houdt in dat een geschreven gedicht meestal over een niet gerelateerde situatie gaat, dat wil zeggen dat er vele onderwerpen (incest, dood ziekte enz.)zijn waar een auteur een gedicht over kan maken maar die geen betrekking hebben op zijn/haar leven. U dient hier rekening mee te houden bij het reageren.
6 Een in te dienen reactie dient u te controleren op schrijffouten. Het maken van schrijffouten geeft een slordige indruk op de site.
7. Een antwoord reactie in de vorm van een bedankje, voor een reactie onder een gedicht, is niet toegestaan, tenzij u daarbij ook iets over het gedicht zegt.

Reacties die niet voldoen aan bovengenoemde regels worden verwijderd

Intern mailverkeer gedichtensite (kan alleen voor ingelogde dichters):
Wilt u een reactie aan een auteur geven of een vraag stellen over een gedicht en deze reactie niet publiek onder een gedicht plaatsen, dan kunt u gebruik maken van het interne mailverkeer. Uw emailadres wordt daarbij niet vrijgegeven, het mailverkeer gaat dan via de server van de site.
Voor het contact opnemen met een auteur dient u in te loggen en naar de betreffende auteur te gaan, de rest wijst zich vanzelf. Log zo nu en dan in, met name wanneer u net een nieuw gedicht ingezonden heeft, om te kijken of u mail heeft. Met name de correctors van de site maken gebruik van dit interne mailsysteem om u te melden wanneer ze een grammaticale wijziging in uw gedicht hebben aangebracht of als zij vragen hebben over uw gedicht. Wanneer u zelf een grammaticafout of een stijlfout in een gedicht ziet van een andere dichter, dit niet onder het gedicht vermelden maar even via interne mailsysteem aan de betreffende dichter melden of direct bij de de corrector of correctrice van de site (zie bij contact).

Let er wel op dat de opmerkingen / vragen/ reacties aan de betreffende auteurs alleen te maken mogen hebben met de gedichten. Het interne mailverkeer mag absoluut niet gebruikt worden voor reclamedoeleinden / promoten van eigen sites / refereren naar onderwerpen die niets met gedichten te maken hebben. De redactie houdt steekproeven om te kijken of hieraan voldaan wordt.

Mocht u als auteur een oneigenlijke mail via dit mailsysteem ontvangen dan kunt u dit doorgeven aan de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het account van een auteur die oneigenlijk gebruik maakt van het interne mailsysteem wordt verwijderd, zodat hij/zij dan alleen nog maar via de correctors een gedicht kan laten plaatsen en niet meer kan deelnemen aan het interne mailsysteem.