Zoek in duizenden gedichten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijzonder nieuws: Inge Klumper, een dichteres van de gedichtensite, heeft een boek geschreven. We willen hier aandacht aan besteden omdat het een bijzonder boek is, zoals u hieronder kunt lezen:

Boek over Steenwijkers in Nederlands-Indië:
Jan de foerier


Een geschiedenis hebben ze met elkaar. Ieder heeft zijn eigen verhaal.
Om verschillende redenen zwijgen ze over die tijd die soms explodeert in
schreeuwende nachtmerries. De meesten nemen hun geheim mee in het graf.
Wat is er gebeurd aan de andere kant van de wereld waar hun herinneringen
liggen en hun jeugdig idealisme achterbleef ?
Jonge soldaten uit Steenwijk en omgeving, sommigen amper 18 jaar,
vertrekken in oktober 1945 vanaf de Markt, na een korte opleiding in Harderwijk en Engeland met hun bataljon 1-11-RI, het Margrietbataljon, richting de Oost.
Families met de bekende Steenwijker namen zoals Eleveld, Wagter, Aalderson,
Holleboom, Beerta, Katers en vele anderen zien hun zonen, mannen, verloofdes de eerste jaren niet terug. Enkele jongens moeten zelfs achterblijven in dat verre land en in vreemde grond.
Door politiek gesteggel, dat hen zoals zal blijken al die jaren in de Tropen achtervolgt, landen ze noodgedwongen eerst op Malakka. Vanaf maart
1946 tot en met april 1948 worden de ‘Margrietmannen’ op verschillende plaatsen
op West- en Midden-Java ingezet, het voormalig Nederlands Indië.
Jan Eleveld, de foerier, is één van deze oorlogsvrijwilligers die samen met zijn kameraden in een guerrillaoorlog belandt. Het rijk geïllustreerde waargebeurde verhaal is een voorzichtige weerspiegeling van een strijd, die aan beide kanten veel mensenlevens heeft gekost. Het geeft een geografisch overzicht van de gebieden waar Jan en zijn ‘moaten’ in actie komen. Een aangrijpend relaas over angst, ontgoocheling, verraad, maar ook vol humor, kameraadschap, ontluikende liefdes, verleidingen, trouw en geloof.

De schrijfster, Inge Klumper-Eleveld, wil met dit boek een verbaal monument
oprichten uit diep respect voor haar vader en al die andere Steenwijker mannen. Daarnaast wil dit verhaal een eye-opener zijn voor de naaste familieleden, die vaak in stilte heeft moeten meelijden, door terug te gaan naar die verwarrende tijd, waardoor de mogelijkheid ontstaat het onbegrepene een plekje te geven.

Het verleden doet meer met je dan je denkt.

Het boek verschijnt op 11 september 2010 en zal € 18,95 gaan kosten.
U kunt ook intekenen op dit boek: u betaalt dan € 16,95 i.p.v. € 18,95 voor het boek. Intekenen kan uiterlijk tot 3 juli 2010 bij Steenwijks Boekhuys, Markt 38 te Steenwijk of bij Inge Klumper, Mr. H. Tuttelstraat 5 te Steenwijk, tel. 0521-514023, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Intekenen kan ook direct via Steenwijks Boekhuys,
klik op:
https://www.boekwinkel.com/jandefoerier.html

 

 

 

 


 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn