Dichter: Rakhorst, Peter Er staat copyright op dit gedicht. U mag dit gedicht alleen verspreiden als u de auteursnaam vermeldt. U mag naast de auteursnaam ook de bron vermelden: www.gedichtensite.nl
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Overgeven aan een persoon,
Overgeven is zo ongewoon.
Overgeven is nederig,
maar ook zo nodig!

Overgeven in de vorm,
Overgeven is een hevige storm.
Overgeven in de zin van vertrouwen,
Overgeven is iets opbouwen!.

Om over te geven is moed een ingrediënt,
Overgeven als de gehandicapte cliënt.
In het geloof is dat belangrijk,
Zodat God in je hart kijkt.

Stel je nederig op,
zet je eigen centraal.
Leg weg die vervelende strop,
en getuig aan allemaal.

Richt je op jezelf
maar bovenal op God,
Denk niet alleen in genot,
maar puur in liefde!

Reacties  

#2 Peter Rakhorst 10-02-2015 11:25
Iets opbouwen is een band met iemand opbouwen. In dit geval met God. Ik zal het inderdaad even wijzigen en die spatie die er niet in hoort weghalen.

Je moet jezelf centraal zetten. Ik keek hier in persoonlijk oogpunt naar. Ik keek zelf altijd naar anderen, maar heb sinds korte tijd meer tijd om naar me eigen te kijken en mijzelf dus centraal te zetten. Dat is wat ik daar mee bedoel!
#1 Ina van der Welle 09-02-2015 23:22
Ik heb even een vraagje over jouw gedicht. Je zegt in je gedicht; Overgeven is iets op bouwen.
Je kunt hier twee dingen bedoelen: iets nieuws maken---opbouwe n of ergens op vertrouwen: dan is het op iets bouwen. Als je het eerste bedoelt moet het opbouwen zijn. Het is mij niet duidelijk wat jij bedoelt.
Dan nog even iets. Je zegt dat je jezelf centraal moet zetten(4e strofe). Dus jezelf in het middelpunt zetten, dan ben je centralistisch. Maar zijn de mensen dat op het ogenblik niet veel te veel? Of bedoel je dat je jezelf lief moet hebben omdat je anders een ander niet lief kunt hebben? Ik denk dat we in de eerste plaats God centraal(God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf) moeten zetten en dat zeg je eigenlijk ook in de laatste strofe, daarom lijkt het elkaar tegen te spreken. Maar misschien lees ik het anders en heb jij een andere uitleg?