Dichter: Sorensen, David Er staat copyright op dit gedicht. U mag dit gedicht alleen verspreiden als u de auteursnaam vermeldt. U mag naast de auteursnaam ook de bron vermelden: www.gedichtensite.nl
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


als Ik in tastbare gedaante bij je was, zou Ik je in mijn armen nemen en je koesteren. Ik zou je vertellen hoe kostbaar je voor Mij bent. Ik zou je vertellen hoe mooi je bent.

Ik zou je vertellen hoeveel Ik van je hou.

Je zou Mijn ogen zien… Je zou de klank van Mijn stem horen. Je zou voelen hoe bewogen Ik ben over jou. Je zou zien dat Ik je Vader ben. En je beste Vriend. Je zou begrijpen dat Ik nooit bij je wegga, dat Ik je altijd in de gaten hou, vol liefde.

Ik ben hier. Denk niet dat Ik er niet ben, Mijn geliefde. Ik ben er.

Als Ik je kon laten zien hoe Ik over je denk, dan zou je verbaasd zijn. Nee, verbijsterd. Je zou het niet kunnen geloven, Je zou zeggen 'het is te mooi, te liefdevol, te groots, dit is te mooi…' Maar toch is het zo. Als ik je kon laten kijken in Mijn ogen, als Ik je kon laten zien hoe Ik naar je kijk, dan zou je zo bevrijd worden, weet je dat?

Dan zou zoveel angst van je wegvallen. Dan zou je hart zoveel vreugde ervaren.

Ik ben er Mijn kind. Ik spreek nu tot je, door dit kanaal. Ik ben er Mijn geliefde en Ik zing een lied over je.

Om je te laten zien hoe kostbaar je bent voor Mij. Om je te laten zien hoe dierbaar jij (ja, jij… echt… jij!) voor Mij bent.

Als je kon zien hoeveel vreugde de engelen, die bij Me zijn, hebben over jou. Als je kon zien hoe trots ze zijn op jou. Omdat je zo strijdt voor Mij, om mijn wil te doen, ondanks de vele struikelingen die je soms maakt.

Ze zijn trots op je. Want ze weten hoe hevig de strijd soms is, hoe de duisternis je wil neerhalen. Maar ze vechten zij aan zijn met jou en Mij, zegt Jezus, ze vechten met ons mee, om je te laten zien: er is wel een vreugde voor je weggelegd, er is wel een vrijheid die Ik voor je heb.


Vertrouw me nu maar. Rust nu maar.
Ontspan nu maar.

Laat je hoofd maar gewoon rusten in Mijn liefdevolle handen. Je hebt al zoveel gestreden, al zoveel gevochten, mijn kind.

Kom nu maar en leg je hoofd in alle vrede en overgave in Mijn liefdevolle armen.

Bij Mij ben je echt veilig, zo veilig, zo veilig, zo veilig.

Ik ben hier, zegt Jezus. Ik ben hier. En Ik hou je vast. En Ik zal je de rust geven die je zo nodig hebt.

Ik ben er. En Ik kijk altijd naar je, in alles wat je doet. Vol liefde. Vol vreugde. Omdat Ik weet dat je je hart aan Mij hebt toevertrouwd.

Geef niet op, geliefde. Schep nieuwe moed. Wees niet bang voor de toekomst. Ik ben er. Echt. Ik ben er. En Ik ben bij jou. Altijd.