Jan van den Brink

Jan van den Brink

Brink, Jan van den
2915
Mijn naam is Jan van den Brink, ik ben getrouwd met Marjan en samen hebben wij vijf kinderen. We wonen in Eindhoven. Ik ben fysicus en geef leiding aan een high tech bedrijf hier in Eindhoven. Het dichten ervaar ik als een vorm van ontspanning naast mijn werk.
Ik ben nog niet zo lang op het dichterspad maar ik ben door het "dichtersvirus" aangestoken sinds ik begonnen ben de Heidelbergse catechismus op rijm te zetten. Dat werk is in een bundel uitgekomen in december 2012 onder de titel: Hij rekent met genade. Info zie:

https://www.lucasboeken.nl/index.php/winkel/theologische-boeken/hij-rekent-met-genade-detail

Omdat de Heidelbergse catechismus dit jaar (2013) 450 jaar bestaat is er een website waar allerlei activiteiten worden aangekondigd. Op die website is ook een aankondiging van mijn bundel te vinden:

https://www.refo500.nl/news/view/517/nieuwe-zangbundel-bij-de-heidelbergse-catechismus.html
in dat artikel staat een link naar een PDF met een kennismakingsbestand

Momenteel ben ik met diverse projecten bezig, maar ik kan daarmee slechts langzaam vorderingen maken omdat het allemaal naast mijn gezin, werk, kerk, etc moet gebeuren. de worsteling daaromheen vind je verwoord in de limerick "Prioriteiten" op deze site. Op deze gedichten site zijn nog enkele andere voorbeelden van mijn dichtwerk te vinden.