Reacties kunnen alleen door auteurs geschreven en gelezen worden na het inloggen op de gedichtensite. Auteurs kunnen de reacties onder hun gedichten zelf verwijderen. Mocht u een reactie niet passend vinden dan kunt u inloggen op de site en met behulp van het rode kruisje een ongewenste reactie weghalen. Het is voor de redactie niet mogelijk om bij elke reactie in te schatten of een auteur zich hier goed bij voelt. De redactie laat de strenge controle die er was los en laten het aan uzelf over of u reacties wilt ontvangen en of u bepaalde reacties zelf wilt verwijderen. Wij doen dit alleen nog als dit echt noodzakelijk is, zie de regels hieronder. Wanneer u  op een gedicht geen reacties wenst te krijgen, kunt u bij het inleveren of het bewerken van het betreffende gedicht, onderaan het tekstveld op de knop “Jcomments off” drukken of onder het gedicht {jcomments off} typen.  Omdat we het belangrijk vinden dat auteurs zich prettig voelen op de site willen wij hen erop wijzen dat deze optie er is en gebruikt kan worden.

—————

REGELS:

Om van elkaar te leren en elkaar aan te sporen tot het schrijven van inhoudelijk en taalkundig goede gedichten mag er op de gedichten gereageerd worden met inachtneming van de volgende regels:

1 Een reactie mag niet beledigend zijn

2 Een reactie dient opbouwend te zijn

3 Theologische discussies zijn niet toegestaan, dit is niet relevant voor de stijl en opbouw van een gedicht.

4. Het is toegestaan om bij een autobiografisch gedicht over verdriet, verlies, rouw etc. bemoedigende woorden aan de auteur te schrijven. U moet zich wel realiseren dat dit soort reacties bij verdriet, verlies, rouw niet altijd autobiografisch is en als u een dichter bemoedigende woorden wilt schrijven, u wel zeker moet weten dat het gedicht ook over de dichter gaat.

5. Wilt u er op letten dat uw reactie gaat over de manier waarop het gedicht geschreven is of om de auteur iets te vragen over het gedicht, een bemoediging te geven, een compliment. 

6. Een in te dienen reactie dient u te controleren op schrijffouten. Het maken van schrijffouten geeft een slordige indruk op de site.

7. In een reactie kunnen 350 tekens getypt worden.  Per gedicht kunnen er niet meer dan 10 reacties gegeven worden.
.

8. Reacties die niet voldoen aan bovengenoemde regels worden verwijderd.

9. Plaats s.v.p. in reacties op een gedicht geen opmerking over een taalfout, dit kunt u ook aan de dichter zelf of aan de correctrice doorgeven.

10. Wilt u geen reactie op een ingezonden gedicht, dan kunt u bij het inleveren van uw gedicht op de knop JComments Off onderaan het formulier klikken of u kunt boven- of onderaan in het gedicht intypwn:
{jcomments off}
Ook kunt u reacties die u niet wilt, na het inloggen verwijderen. 

 


REACTIES TOT EN MET 2010 WORDEN VERWIJDERD1

De reacties bij gedichten blijven niet langer allemaal op de site staan. De reden is de privacy van auteurs. 
De reacties staan al meer dan 20 jaar op de site, sommige auteurs zijn overleden, 
andere auteurs of hun familieleden willen niet zo lang geconfronteerd blijven met oude reacties en opmerkingen. 
Daarom heeft de redactie het volgende besloten: De reacties t/m het jaar 2010 èn de anonieme reacties worden verwijderd en ieder jaar nieuw jaar worden de reacties van het oudste jaar ook verwijderd. 
Reacties die u zelf wilt bewaren, zult u dan ook zelf moeten opschrijven of via een printscreen moeten bewaren. 
Ten overvloede: na het inloggen heeft u ook zelf de mogelijkheid om uw reacties te verwijderen.


———